Sunday 31 July 2016

19 Димми в днешно време

Значението на психологическия аспект на положението на димми, и как това се отразява на нашето общество днес, не може да се подчертае достатъчно дебело. Идеята за състоянието на димми обаче не е лесно смилаема. Затова исках да дам още няколко примера за да илюстрирам присъствието на положението на димми в нашето общество.

От началото на шестдесетте години феминисткото движение е изключително гласовито в застъпването за правата на жените. Те стартират огромни и успешни кампании за равно заплащане и за правата на жените на работа. Те дори се впрягат за незначителни въпроси като правото на жената да работи на борда ядрена подводница (заключени в една консервна кутия с 400 мъже в продължение на месеци). Защо тогава игнорират ислямските проблеми за правата на жените като обрязване на жени, убийства на честта, убиване на жените с камъни за прелюбодейство и т.н.? Защо феминисткото движение дисциплинирано мълчи, когато се сблъска с ислямското насилие над жените? Изводът е, че феминистките са станали димми.

Обединеното кралство е привидно християнска нация, но там вече става все по-неприемливо да се празнува Коледа на обществени места. Общинските съвети отказват да правят коледни елхи, а магазините вече продават картички с надписи като „Зимни пожелания“. Дори и на Червения кръст (който е основан от един благочестив християнин) не им е позволено да покажат сцени с Рождеството по прозорците си.

Очевидно фестивалът на „мир на земята и добра воля към всички хора“, се оказва обиден за хората от „други“ религии. Би Би Си сега се избягва използването на термините „преди Христа“ и „след Христа“, когато се цитират дати, тъй като те произлизат от християнството. Вместо това те използват „Новата Ера“ и „Преди Новата Ера“. На тях обаче не им пречи да обявяват часове и дати на ислямските празници.

Това са само някои от хилядите примери на постепенното превръщане в димми, което се случва в нашите общества; откъде обаче се появяват тези неща? Дали политическата коректност е просто спонтанно възникнала или активно се задвижва от исляма. Ако е така, как може да се постигне това? Дали това е отличителен белег на подмолното поглъщане на нашето общество от исляма? Това са важни въпроси и ние ще разгледаме някои от начините, по които ислямът може да повлияе (а и както подозирам го прави) на институциите на западните общества за да се улесни тази постепенна ислямизация. Това е в контекста на Обединеното Кралство, въпреки че същите тенденции са налице из всички краища на Западния свят.


Влияние над правителството:

Пари

Когато световната финансова криза удари през 2008 г., финансите на банковата система на Великобритания бяха разнебитени. Тогава премиерът Гордън Браун се паникьосал и скочил на самолета, вероятно за да осигури пари от най-близките си съюзници. Вместо да се отправи към Вашингтон, Брюксел или Париж обаче, той отиде направо в Рияд (Саудитска Арабия). [1] Въпросът е, защо саудитците биха били готови да предоставят достатъчно пари за да спасят банкова система с размера на Великобритания? Още по-важното е - какво са очаквали в замяна? (Извънредна Новина: няма такова нещо като безплатен обяд). Глобалната финансова криза беше пълна изненада за британските политици. Това предполага, че това не е първият път, когато британското правителство е получило пари от Саудитска Арабия (или обещания за пари).

Ние всички знаем колко вредни са цигарите и въпреки това в продължение на години, правителствата са се съпротивлявали да ограничават тяхната употреба. Не мисля, че има разумен човек, който би си помислил, че това няма нищо общо с парите, с които тютюневите компании са обсипвали политици от всички цветове.

Ако една тютюнева компания може да си закупи услуги на едно демократично правителство, представете си колко по-голямо влияние може да има цяла нация. Това важи с особена сила, ако става дума за богата на петрол държава. Би било лесно да се постигне това влияние, дори и без директно финансиране. Чрез предлагането на такива стимули като преференциални договори на петролни компании и оръжейни доставчици и т.н., би било възможно да се упражнява значително влияние върху демократичните правителства. Това би било особено ефективно, ако тези дружества са големи политически донори сами по себе си.

Например, в средата на 1980-те години, оръжейната сделка между Саудитска Арабия и Великобритания е изтъквана като „най-голямата [за Обединеното Кралство] продажбата на нещо на някого в историята на всички сделки“, „смайващата и по размер и по сложност“. Стотици милиони лири се счита, че са били платени само като „комисионни“, като само синът на Маргарет Тачър е получил дванадесет милиона паунда.[2] От сметната палата на Великобритания разследват сделката, но резултатите от това разследване не са оповестени. Оказва се, че това е „единственият доклад на Сметната палата, който някога не е бил оповестяван“[3] Разследване на Службата за измами в особено големи размери в Обединеното кралство също бе спряно впоследствие след политически натиск от министър-председателя Тони Блеър. Той се опасява, че това би могло да смути саудитците, с което да се застрашат бъдещи продажби на оръжие.

Британското правителство е готово да се изметне и да накърни собствените си правни процедури само и само да осигури тези пари. Какви други отстъпки може да са били готови да направят?


Гласове

Освен сериозни финансови средства, исляма сега контролира и значителен електорален блок в Обединеното Кралство, като мюсюлманите сега съставляват над 3% от населението. Тъй като повечето избори се печелят с малък марж тези дни, 52% мнозинство се счита вече за убедителна победа. Имайки предвид високата степен на контрол упражняван от джамиите върху живота на мюсюлманите, това дава на исляма сериозен лост за влияние над правителството. Тони Блеър разбра за това на собствен гръб, когато нахлу в Ирак / Афганистан. Каквото и да е вашето мнение за този конкретен инцидент, остава фактът, че британската външна политика сега се влияе от исляма.



Терор

През ноември 2007 г., MI5 обяви, че наблюдава около 2000 ислямски терористични заговора в Обединеното кралство. Предполага се, че има и някои, за които те не знаят. Всеки път, когато  британското правителство взима решение с неблагоприятно въздействия върху мюсюлманите, му се напомня строго за възможно отмъщение от страна на „екстремни елементи“. Никое правителство не иска да бъде отговорно за провокиране на такава атака.


Убийства

В Холандия, Герт Вилдерс ръководи политическа партия, която се противопоставя на ислямските посегателства, поради всички причини, които съм споменал в тази книга. Той живее под 24-часова защита и това ще е така до края на живота му. Малко политици показват такава смелост.


Междувременно Обратно в Арабия ...
Поведението на Мохамед започва да има желания ефект върху другите племена в района:


От Сира:

I777 Евреите от Фарак се паникьосаха, когато видяха това, което Мохамед е направил, на Кайбар. Те били в непосредствена близост, така че се предали на Мохамед без бой. Тъй като не е имало битка Мохамед взел 100 процента от стоките и те са обработвали земята и давали половината на Мохамед всяка година. Те станаха димми като тези от Кайбар.


Коментар на автора:

Ислямът оперира чрез сплашване. Той придобива власт над хората, като ги кара да се страхуват. След като веднъж е установил доминантна позиция, Ислямът започва с исканията. Те неизменно включват натиск над обществото да се откаже от възможността си да се защитава, в замяна на което да бъде оставено да живее спокойно. Тези искания обикновено се поставят лека-полека, особено в началото, и са представени по начин, който да звучи възможно най-разумно. Наскорошни примери на ислямски изисквания са да не бъдат профилирани по летищата или претърсвани с кучета. Те настояват на това, въпреки че повечето заплахи за самолети идват от ислямски групировки. След като капитулира пред това искане, правителствата ще са още по-уязвими на терористични нападения срещу самолети. Това прави още по-вероятно да се съгласят на следващото изискване като заглушаване на свободното слово, което допълнително ще отслаби защитните сили на обществото.

Тъй като този цикъл продължава, кафирите стават все по-слаби, докато ислямът става по-силен и по-силен. Крайната цел, според голям брой по-крайните ислямистки групи, е установяването на шариата, който институционализира кафирите като граждани втора класа, т.е. „димми“.



[1]          http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/7704627.stm
[2]          http://www.independent.co.uk/news/uk/the-mark-thatcher-affair-arms-deal-triumph-for-batting-for-britain-steve-boggan-examines-the-historyof-the-biggest-weapons-agreement-ever-struck-between-two-countries-1441987.html
[3]          http: //en.wikipedia.org/wiki/Al-Yamamah_arms_deal#Investigation_discontinued

No comments:

Post a Comment