Sunday 31 July 2016

23 Краят на света

Мохамед описва на своите последователи какво ще се случи в края на света. Този ден няма да дойде докато целият свят не е завладян от исляма. След като това се случи останалите димми ще бъдат убити от мюсюлманите. Евреите ще се крият зад скали и дървета, а след това на скалите и дърветата ще им порастат уста, с които ще проговорят за да насочват мюсюлманите да убиват евреите криещи се крие зад тях. До настъпването на този ден мюсюлманите вярват, че когато умрат, те ще лежат в гроба все още будни и в съзнание. Там те ще стоят и ще чакат Съдния ден, когато ще могат да влязат рая. Единствените, които ще се издигат направо в рая са мъчениците, които умират, извършвайки джихад. Заедно с тях ще отидат и най-близките членове на семействата им. Затова мюсюлманските майки, които обикновено имат големи семейства имат мощен стимул да искат един от синовете им да умре като мъченик. Това ще бъде един паспорт към небето за нея, съпруга ѝ и останалите ѝ децата. Алтернативата (погребан жив, докато чакат целия свят да бъде завладян) е доста непривлекателна опция. Ето защо мюсюлманите никога не  позволяват техните мъртви да бъдат кремирани.

Хадис Сахих Бухари [4: 52: 177] Разказ от Абу Хурайра:
Апостола на Аллах каза: „Часът няма да настъпи, докато не се бориш с евреите, и камъка, зад който евреин ще се крие ще каже:'О, мюсюлманино! Има един евреин, който се крие зад мен, така че го убий.'“

Хадис Сахих Муслим [41: 6985] Абу Хурайра съобщава, че вестоносецът на Аллах (мир на праха му) казва:
Последният час няма да дойде, докато мюсюлманите не се преборят евреите и мюсюлманите не ги убият, докато евреите ще се крият зад камък или дърво и камъкът или дървото ще кажат: мюсюлманин, или слуга на Аллах, има евреин зад мен; ела и го убий; но дървото Гаркад не би казало, защото това е дървото на евреите.

Мюсюлманите са насърчавани от исляма да се борят, докато завладеят целия свят, което ще отбележи края на света. Когато дойде това време, всички истински мюсюлмани ще се възкачат на небето. Тези, които отказват да участват в джихад, ще се изправят пред наказанието на Аллах и ще бъдат заменени с други, които са по-услужливи.

От Корана:

09:05 А изтекат ли месеците на забрана [по древен арабски обичай има четири месеца, през който е трябвало да няма никакво насилие], убивайте съдружаващите [кафири], където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! Аллах е опрощаващ, милосърден.

09:38 О, вярващи, какво ви стана, та щом ви се рече: „Устремете се към битка по пътя на Аллах [джихад]!“, закретахте по земята? Нима предпочетохте земния живот вместо отвъдния? Насладата на земния живот спрямо отвъдния е твърде малка. Ако не се устремите към битка, ще ви накаже Той с болезнено мъчение и ще ви замени с друг народ, и не ще Му навредите с нищо. Аллах за всяко нещо има сила.


След като сте прочели всичко това дотук сега вече осъзнавате, че тази война (джихад) не е приключила. Вместо това, тя продължава и днес в по-дискретна форма (поне на Запад). Ако може да се съди по ислямската история, това може да е предшественик на разгръщането на военен джихад, който все още не е възможен в рамките на границите на западните държави.

No comments:

Post a Comment