Sunday 31 July 2016

Блогове

(с предупреждение)
Следният списък съдържа някои от най-радикалните Интернет блогове, посветени на (предимно съвременни) ислямски въпроси. Аз ги включвам, защото те обхващат въпроси, които често са или игнорирани, или замазвани от масовата преса. Тези блогове до голяма степен са нецензурирани и съдържат широка гама от мнения. Те се простират от приемливо консервативни до това, което може да бъде наречено „фанатично крайни“.

Докато аз вярвам в правото на всички хора да изразяват мнения, някои от тези мнения са морално отблъскващи и дълбоко безполезни. Въпреки че е важно за обществото да защитава своите граждани, тази битка в момента не е физически, а идеологическа.

Моята цел при написването на тази книга винаги е била да представя на читателя разликата между исляма и мюсюлманите и да обясня, че мюсюлманите са жертви на исляма, които заслужават състрадание и помощ за да получат свобода от това, което смятам за психически затвор. Смятам, че това трябва да е като проект за справяне с исляма. Ние никога не трябва да се страхуваме да го наречем с истинското му име. В същото време обаче, ние трябва да видим и разберем, че мюсюлманите са жертви, не на западния империализъм, а на самия ислям.

Точно сега, най-успешната стратегия на исляма е да набеждава своите критици като изпълнени с омраза, нетолерантност, невежество и като потенциални насилници и опасни. Четейки „анти-джихадистки“-те блогове, вие неизбежно ще срещнете хора, които са примери за този стереотип. Моята надежда е, че след като сте стигнали дотук с четенето, вие сте разбрали и бихте могли да обясните на тези хора, че тези възгледи са не само морално погрешни, но и тактически глупав.


Разголен ислям
http://www.barenakedislam.com

Annaqed (на английски език)
http://www.annaqed.com/en/default.aspx

Blazing Cat Fur
http://blazingcatfur.blogspot.com.au

1389
http://1389blog.com

My Pet Jawa
http://mypetjawa.mu.nu

sheikyermami
http://sheikyermami.com

Влад Цепеш

No comments:

Post a Comment